Külüstür mimarilarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni konstrüksiyonlarda (meslek, düzenışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı erdemli direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek kucakin tasarlanmıştır.
Yangın kapısı yangının yayılmaması ve bir yapının farklı alanları arasından belirli bir müddet içinde dumanın intikalini azaltarak binadan emin bir biçimde çıkmasını sağlamaktadır. Bu yol baplarının yangın dayanımı derecesi ile yangına dayanıklılık süresini belirtmektedir.
Yangın yahut ivedili vaziyet vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi yürekin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Mantinota Mekanizması: Yangın kapıları, yangın sırasında baştan sona kapalı tutulmalıdır. Bir kapı yakın veya yaylı menteşe bunu sağlar.
İnsanların yangın esnasında güvenli bir şekilde bulundukları ortamlardan çıkmasına yardımcı olan merdivenlerin başlangıcında taraf saha dertn kapısı çok önemli olmaktadır.
Binalarda belli başlı standartlarda mahal alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.
Yangın esnasında alevlerin güvenlik holüne ulaşmasını kırıcı soğuk sıcak yangın contası.
Siz de yangın kapısı fiyatları üzerine bili örtmek ciğerin Yangın Kapısı bizim ile iletişime geçebilirsiniz.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunmuş olduğu mimarinın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık tahlis yolları olarak kullanmasını sağlamlamaktadır.
Binaların binasına isabetli kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.
Kaçış yolları, bir strüktürnın rastgele bir noktasından arz seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun tümdır. Kaçış yolları kapsamına;